Uimarannat, urheilukentät ja pururadat

Murupolku

Pururata

Pururadat

Ilomantsin pururadat alkavat liikuntahallilta Pogostantie 13.

Pappilanvaaran pururata Hutunniemen suuntaan kulkee osin kauniin Ilomantsin järven rantaa, alussa kevyen liikenteen väylää josta junaradan jälkeen erkanee vasemmalle. Pururata päättyy kevyen liikenteen väylälle jota pitkin pääsee mm. uimahallille.

Valaistu pururata nousee Parppeinvaaralle, radan läheisyydessä on myös kuntoportaat. Valaistu pururata on rengaslenkkimäinen 3 km, 5,1 km ja 7,2 km. Lenkin 7,2 km kääntöpaikalta on mahdollista jatkaa puruttomalle Havukan lenkille 1,6 km joka palaa kääntöpaikalle. 

Pururadan kartta

Urheilukentät ja uimarannat

Urheilukentät

Huomio !

Frisbeegolf radalta on poistettu heittopaikkojen opasteita sekä koreja talvitöiden edestä.

 

 

SUUNNISTUS/ MOBO-rastit

Suunnistus ja MOBO-rastit

MOBO on nykyaikainen tapa tutustua ja kokeilla suunnistusta. Älypuhelin on suunnistajan monitoimilaite - kartta, kompassi ja leimauslaite samoissa kuorissa. Tästä huolimatta tarvitset suunnistuksen perustaitoja selvitäksesi MOBO-radoista. Sovelluksen kartat ovat normaaleja suunnistuskarttoja ja suunnistaessasi voit hyödyntää sovelluksen sisäänrakennettua kompassia. Rastipisteessä on aina QR-koodi ja joillakin radoilla myös NFC-tarra leimausta varten. Leimaustiedot siirtyvät sovelluksesta automaattisesti MOBOn verkkopalvelimelle, jossa on nähtävissä MOBOn tilastot. MOBO-sovellus on kehitetty paikallisia kiintorastiratoja varten ja sen avulla kuka tahansa voi suunnistaa.

Ilomantsiin on avattu kaksi MOBO rataa. Hutunniemi (pdf-dokumentti)  ja Parppeinvaara (pdf-dokumentti) MOBO suunnistukseen tarvitset puhelimeesi sovelluksen jolla leimataan ja sovellus on saatavana eri puhelimiin täältä mobo.suunnistus.fi-sivustolta. Lisäohjeita löydät tästä linkistä. Karttoja eri MOBO rasteista Suomesta ja muualta löytyy täältä.

Uimarannat

Uimarannat

Toivonlahden uimaranta

  • Uimahallin ranta, Henrikintie 4, 82900 Ilomantsi
  • Tervaruukin uimaranta, Tervaruukintie, 82900  Ilomantsi

Uimarannat infokartalla

urheilukentät kuva

kuvia kentistä yhdistelmä