Saavutettavuusselosteen pääkuva

Saavutettavuusseloste

Ilomantsin kunta pyrkii takamaan verkkosivuston saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain ja EU:n saavutettavuusdirektiivin mukaisesti. Tämä saavutettavuusseloste koskee www.ilomantsi.fi - verkkosivustoa.

Vaatimustenmukainen

Ilomantsin kunnan verkkosivusto vastaa suurilta osin Web Content Accessilibility Guidelines (WCAG) 2.1.:ssä esitettyjen vaatimusten tasoa A ja AA.

Ei-saavutettava sisältö

Ilomantsin kunnan verkkosivusto sisältää liitetiedostoja (pdf, doc), joista kaikki eivät ole saavutettavia. Nämä ovat ennen 23.9.2018 julkaistuja tiedostoja, mitkä eivät kuulu sovellettavan lainsäädännön piiriin. Asioiden hoitamiseen tarvittavat vanhat liitetiedostot pyritään tekemään saavutettaviksi vuosien 2019-2023 aikana. Sivuston testaamista  jatketaan edelleen.

Saavutettavuutta opetellaan vielä ja lyhyt aikaisia tiedostoja voi olla sivustolla ei-saavutettavia.

Saavutettavuusselosteen laatiminen

Ilomantsin verkkosivusto on julkaistu 3.12.2018. Selosteen tiedot perustuvat ohjelman Siteimproven käyttöön ja itsearvioon.  Lisäksi apuna on käytetty testaukseen tarkoitettuja teknisiä työkaluja.

Tämä seloste on laadittu 30.8.2019.

Selostetta on tarkistettu viimeksi 18.11.2021.

Saavutettavuuspuute

Palaute ja yhteystiedot

Kerro meille havaitsemasi saavutettavuuspuutteet ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Palautteen voit antaa palautelomakkeella,  sähköpostitse kirjaamo@ilomantsi.fi tai puhelimella 040 1040 3008 (palvelupiste). Ilomantsin kunnan kirjaamo lähettää palautteen eteenpäin verkkosivuston saavutettavuudesta vastaaville tahoille. Ei-saavutettavia sisältöjä voi pyytää saavutettavassa muodossa.

Saavutettavuus valvontaviranomainen

Valvontaviranomainen

Mikäli et ole tyytyväinen Ilomantsin kunnalta saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä saavutettavuuskantelun tai saavutettavuusselvityspyynnön Etelä-Suomen aluehallintovirastoon (ESAVI). ESAVIn Saavutettavuusvaatimukset.fi -sivustolta löydät ohjeet valituksen tekemiseen ja asian hoitamiseen.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi

0295 016 000 (vaihde)