Puhas siirtyy jätekuljetuksissa yleisavaimen käyttöön lokakuun alusta

Puhas siirtyy jätekuljetuksissa yleisavaimen käyttöön lokakuun alusta

Pohjoiskarjalainen jäte- ja kiertotalousyhtiö Puhas Oy siirtyy yleisavaimen käyttöön jätekuljetuksissa. Aiemmin jätekuljettajien käytössä on ollut useita, eri taloyhtiöiden avaimia. Muutos tulee voimaan 1. lokakuuta 2022 alkaen.

Yleisavain lisää jäteastioiden tyhjennysvarmuutta, koska yleisavain on jätekuljettajilla jäteautoissa aina mukana. Siirtyminen yleisavaimeen helpottaa myös jätekuljettajien työtä ja Puhaksen asiakaspalvelua. Tällä hetkellä jätekuljettajilla on mukanaan useita kymmeniä avaimia.

Jos taloyhtiön jätetilat on lukittu taloyhtiön omalla avaimella, lukitusta pitää uudistaa niin, että jätekuljettajan yleisavain sopii lukkoon. Muutos koskee kuitenkin vain niitä taloyhtiöitä, joissa yleisavainta ei ole vielä käytössä.

Muutoksesta ja sen vaatimista lukkojen uudistustarpeista on tiedotettu Puhaksen asiakkaita ja isännöitsijöitä jo keväällä 2022. Lisäksi asiasta muistutettu asiakkaita muutama viikko sitten.

”Jos lukitusta ei ole lokakuun alkuun mennessä uusinut, jäteastiat voivat valitettavasti jäädä tyhjentämättä. Toki asian ehtii silti vielä hoitaa kuntoon”, toteaa Puhas Oy:n logistiikkapäällikkö Jyrki Mainonen.

Joensuun alueellisen jätelautakunnan jätehuoltomääräyksissä on linjattu jo vuosia sitten, että taloyhtiön lukitus on järjestettävä siten, että jätekuljettajan yleisavain sopii lukkoon. Lisäksi avainsäiliö on sijoitettava keräyspaikalle johtavan reitin välittömään läheisyyteen. Samaisten jätehuoltomääräysten mukaan kiinteistön haltija vastaa lukituksen asennus- ja huoltokustannuksista sekä lukituksen toimintakuntoisuudesta. Jätetilojen ei kuitenkaan tarvitse olla lukittuja.

Jyrki Mainonen, logistiikkapäällikkö

Lisätietoja

Jyrki Mainonen
logistiikkapäällikkö, Puhas Oy
p. 050 354 3147 
jyrki.mainonen@puhas.fi

Jätteenkuljettaijien avaintaulu, kuvaaja Laura Tikkanen

Jätteenkuljettajienavaintaulu

Jätteenkuljettajienavaintaulu (Kuva: Laura Tikkanen)