Osaamismerkki

Mikä on kielen osaamismerkki?

Osaamismerkki on nykyaikainen ja visuaalinen tapa osoittaa oman kielitaidon tasoa. Osaamismerkin arviointikriteerit perustuvat kielitaidon eurooppalaiseen viitekehykseen.

Kielen osaamismerkkejä voi suorittaa kerralla kokonaismerkkeinä tai vähitellen osamerkkeinä.

Kokonaismerkki on nimeltään Kielenosaaja-merkki. Niitä on neljä tasoa: A1, A2, B1 ja B2.

Tasot A ja B jakautuvat neljään kielitaidon osa-alueeseen eli osataitomerkkiin, joita voi suorittaa yksitellenkin eri tasoilta. Kun kaikki osa-alueet on suoritettuna, voi hakea kokonaista Kielenosaaja-merkkiä.

Osataitomerkit ovat:

  • Kirjoittaminen
  • Kuullun ymmärtäminen
  • Luetun ymmärtäminen
  • Puhuminen
     

Miten osaamismerkki suoritetaan?

Miten osaamismerkki suoritetaan?

Osaamismerkki suoritetaan kurssilla opettajan antamien ohjeiden mukaan. Suoritus toteutetaan kurssin aikana erilaisilla tehtävillä ja kurssille osallistumisella. Kyseessä on siis kielen näyttökoe. Perinteisiä arvosteltavia kokeita ei ole.

Opettaja vertaa osaamistasi merkin taustalta löytyvään kriteeristöön. Osaamistasi verrataan osaamismerkin taustalta löytyvään kriteeristöön, Kielitaidon eurooppalainen viitekehys.

Suorittaminen on aina vapaaehtoista. Samalla kurssilla voi olla opiskelijoita, jotka suorittavat merkkiä ja heitä, jotka eivät sitä suorita.

Ilomantsin kansalaisopisto myöntää karjalan kielen osaamismerkkejä tasoilla A ja B.

Miten osaamismerkki myönnetään?

Miten osaamismerkki myönnetään?

Ilomantsin kansalaisopisto myöntää osaamismerkin hakijalle, kun opettaja on vahvistanut osaamisen taitotasokriteerien mukaan.

Jokainen merkki haetaan erikseen omalla lomakkeellaan. Klikkaa sitä merkkiä, jota haluat hakea ja täytä lomake.

Merkki lähetetään sähköpostiisi n. kahden viikon kuluessa hakemisesta Open Badge Factory -järjestelmän kautta. Voit saada merkin myös kännykkääsi, jos lataat Open Badge Passport -sovelluksen ja luot itsellesi tunnukset palveluun. 

Merkki on maksuton.


Jäikö kysyttävää?

Ota yhteyttä Ilomantsin kansalaisopiston toimistolle kansalaisopisto@ilomantsi.fi tai puh. 040 104 3112.

Toimisto

Toimisto

Avoinna ma-pe klo 9-12 Ilomantsin kansalaisopisto Soihtulantie 7, 82900 Ilomantsi (kunnanviraston 2. kerros) 040 104 3112 kansalaisopisto@ilomantsi.fi

Osaamismerkien kuvaukset ja hakeminen linkki