Ilomantsin uusi liikenneturvallisuus-suunnitelma on valmistunut

Joensuun seudun kuntien liikenneturvallisuussuunnitelmien päivitystyö laadittiin seudun kuntien ja Pohjois-Savon ELY-keskuksen yhteistyönä. Suunnitelman tavoitteen oli selvittää liikenneturvallisuuden ongelmakohteet, määritellä kunnille yhteiset seudulliset suunnitteluperiaatteet sekä suunnitella niiden pohjalta jokaiseen kuntaan keskeiset liikenneympäristön ja liikennekasvatuksen toimenpiteet lähivuosille. Suunnitelma raportoitiin kunnittain.


NOPEUSNÄYTTÖTAULU KÄYTTÖÖN ILOMANTSISSA

 

Ilomantsin kunta haluaa panostaa entistä enemmän liikenneturvallisuuteen. Kunta otti käyttöön siirrettävän nopeusnäyttötaulun. Taulu on tällä hetkellä sijoitettuna Pogostan alakoulun kohdalle.

Ilomantsin kunta hankki nopeusnäyttötaulun hillitsemään ajonopeuksia, jolloin onnettomuus riski saadaan vähenemään oleellisesti.

Laite mittaa tutkalla ajoneuvon nopeutta ja näyttää sen ajoneuvon kuljettajalle sekä muille tiellä liikkujille. Se tallentaa kaikki mitatut nopeudet ja ajoneuvomäärät. Mittaustiedot saadaan liikennesuunnittelun käyttöön.

Kunnalla ei ole oikeutta antaa sanktioita ylinopeuksista, mutta se voi välittää mittaustuloksista saadut tiedot edelleen poliisin tietoon.

 

 

 

 

Musiikkia, ohjelmata, eilisen kuvia & asiaviihdettä

Ilomantsin kunnan Liikennetyöryhmä järjesti 20.3.2018 kunnanviraston Kalevalasalissa kuntalaisillan eli iltamat. Ilta järjestettiin yhteistyössä Liikenneturvan kanssa.

Tilaisuudessa nähtiin Teatteri-Traktori & Fogelin mukaansa tempaava Pekka Puupää –esitys. Liikenneturvalla oli lisäksi omaa ohjelmaa.

Ilomantsin kunnan liikennetyöryhmä

 

Kauko Jyrkönen
puheenjohtaja
040 037 3519

Ari Matveinen
varapuheenjohtaja
040 847 1924

Anna Puruskainen-Saarelainen
jäsen
050 352 5305
 

Eija Laitila,
osastosihteeri
040 104 3102

Jarno Saastamoinen
tekninen johtaja
040 104 3301