Vesihuoltolaitos ajankohtaista päivystys

Murupolku

Vesihuoltolaitoksen ajankohtaista

Vesihuoltolaitoksen tiedotteita ja raportteja

Ohjeita lyhyen sähkökatkon varalle vesihuollossa:

Ohjeita lyhyen sähkökatkon varalle vesihuollossa

  • Kotivaraudu puhtaalla juomavedellä muutaman päivän tarpeen verran, noin 6-10l/hlö. Lisäksi on hyvä varata valmiiksi puhtaita kannellisia ämpäreitä ja kanistereita veden kuljetusta ja säilytystä varten.
  • Vältä vedenkäyttöä, erityisesti suihkussa käyntiä sekä astian- ja pyykinpesua. Vettä voi olla saatavilla, mutta paine voi olla heikkoa.
  • Vältä viemäreiden käyttöä. Kunnan viemäriverkosto on osittain paineviemärin varassa, joten pumppaamot eivät toimi sähkökatkon aikana. Ylivuodon vuoksi jätevesi voidaan johtaa maastoon tai vesistöön.
  • Lyhyet sähkökatkot eivät vaikuta vedenlaatuun. Vettä on turvallista juoda katkonkin aikana, mikäli sitä on saatavilla. Mahdollisissa maku- tai hajumuutoksissa vedessä, ole yhteydessä vesihuoltolaitoksen päivystävään numeroon 040 104 3351.
  • Sähköjen ja veden paineen palautuessa normaaliksi, on mahdollista, että vesi on sameaa, mikä johtuu sakan irtoamisesta putkistoissa. Sameus häviää vettä juoksuttamalla kaikista vesipisteistä. Vaikka toimitettu vesijohtovesi olisi hyvälaatuista, huolehdi, että lämpimän käyttöveden järjestelmien on säännöllisesti oltava vähintään 55°C koko vesijärjestelmässä välttääksesi legionellabakteerien kasvun.

Ilomantsin kunnan Vesihuoltolaitoksen yleiset toimitusehdot

Vesihuoltolaitoksen päivystys

Vesihuoltolaitoksen päivystys (työajan ulkopuolella) 040 104 3351

Yhteystiedot

Haja-asutusalueen vesihuoltoavustuslomake

Vesi- ja jätevesiviemäriverkosto alueella kirkonkylä-Mekrijärvi päivitämme verkoston käyttäjätietoja.