Vakuutukset kuva

Murupolku

Vakuutukset


Ilomantsin kunta on vakuuttanut koulussamme opiskelevat nuoret. Tapaturmasta aiheutuvat kustannukset, maksaa pääsääntöisesti vakuutusyhtiö.

Koulumatkan aikana sattuneiden tapaturmakustannusten korvaus tapahtuu joko tapaturmavakuutuksen tai onnettomuuteen osallisena olleen ajoneuvon liikennevakuutuksesta.

Aina kun kysymyksessä on joko koulussa tai koulumatkalla sattunut tapaturma, tulee asiasta viipymättä ilmoittaa joko koulun opettajakuntaan kuuluvalle henkilölle, kouluterveydenhoitajalle tai koulun kansliaan. Koulu ohjaa tarvittaessa jatkohoitoon Ilomantsin terveysasemalle.

Koulumatkoilla sattuvia tapaturmia koskien on huomioitava koulumatka-käsite: koulumatka on koulun ja kodin välinen matka suorinta tietä kouluun tai koulusta kotiin. Koulumatkalla edellytetään käytettävän yleisesti liikennöitävää ja turvalliseksi katsottavaa kulkuväylää. Vakuutusturvan piiristä poistuu esimerkiksi tapauksissa, jos koululainen poikkeaa satunnaisesti kaverinsa luo tai menee suoraan harrastuksiinsa koulun päätyttyä. 

Ulkomaille suuntautuvien opintomatkojen osalta koulu ottaa erillisen vakuutuksen, vakuutus ei korvaa matkatavaroita, joten oppilaalle/opiskelijalle kannattaa ottaa erikseen matkatavaravakuutus.