Auringonkukkia-Ukraina

Murupolku

Ilomantsin kunnan toimenpiteet Ukrainan sotatilanteessa

Ilomantsin kunnan toimenpiteet Ukrainan sotatilanteessa

Ukrainan valtio on joutunut sotaan Venäjän hyökättyä maahan torstaina 24.2.2022, ja Ukraina on esittänyt kansainvälisen vetoomuksen maan ja sen kansalaisten kiireellisestä tukemisesta.

Ilomantsin kunta nojaa toiminnassaan valtionjohdon linjauksiin, jonka mukaisesti Suomi tuomitsee jyrkästi Venäjän Ukrainassa aloittamat sotilaalliset toimet.

Kunta on osallistunut materiaalikeräykseen toimittamalla avustuskuormaan nuorisotoimen käytöstä poistamia makuupusseja. Kunnan taloudellisesta avusta Ukrainan sodan uhreille sekä avun kanavoimisesta päättää kunnanhallitus maaliskuun kokouksessaan.

Kuntamalli tilapäistä suojelua saaville

Kuntamalli tilapäistä suojelua saaville  (6.5.2022)

Kunta voi toukokuusta alkaen tehdä Maahanmuuttoviraston ylläpitämän vastaanottokeskuksen kanssa sopimuksen majoituksen ja vastaanottopalveluiden järjestämisestä tilapäistä suojelua saaville henkilöille. Sopimus voidaan tehdä vain kunnan, ei muiden toimijoiden kanssa. 
Kuntamallissa kunta järjestää tilapäistä suojelua saaville majoituksen. Asuntojen on oltava valmiiksi kalustettuja. Maahanmuuttovirasto korvaa kunnalle asumisen. 
Ilomantsin kunta on ilmoittanut Maahanmuuttovirastolle, että se voi tehdä kuntamallin mukaisen sopimuksen noin 20 sotaa pakenevan asumisen järjestämiseksi.
Mikäli asia etenee, kunta tiedottaa ja kokoaa myös vapaaehtoistoimijat apuun. Mahdolliset tavarakeräykset järjestetään täsmäkeräyksinä.