Strategia pääkuva

Ilomantsi teki strategiastaan runon, laulun ja musiikkivideon

Ilomantsi teki strategiastaan runon, laulun ja musiikkivideon

 

Ilomantsi uudisti kuntastrategiansa. Kalevalaisesta runonlausuntaperinteestä tunnettu kunta muokkasi strategiansa myös runoksi, lauluksi ja musiikkivideoksi.

Strategiassa kerrotaan kunnan kehityksen suuret linjat: millainen kunta Ilomantsi aikoo ja haluaa olla vuonna 2030. Strategiassa Ilomantsin visioidaan tarjoavan asukkailleen yritteliäisyyttä, yhteyksiä, turvaa ja työtä. Painopisteinä ovat hyvinvointi, elinvoima ja talous.

Aikaisemmin Ilomantsin strategia on julkaistu paperiversiona. Uudesta kuntastrategiasta on tehty myös runo, jonka pohjalta on sävelletty kappale ja siitä on tehty musiikkivideo. Tavoitteena on ollut, että strategia ei jäisi pelkäksi kuivaksi paperiksi, vaan siitä tulisi elävä ja helposti lähestyttävä.

Strategiaruno on muokattu viranhaltijoiden ja päättäjien yhteistyönä. Runon muokkasi laulua varten ilomantsilainen kansanmuusikko Liisa Matveinen. Kappale on syntynyt Matveisen, Elina Haaviston ja Pekka Varosen yhteistyöllä ja sen esittää videolla lauluyhtye Lempo.

Strategiatyössä ovat olleet mukana monet ilomantsilaiset. Poliittisten päättäjien ja työntekijöiden lisäksi strategiaa ovat olleet ideoimassa kuntalaiset aina lapsista alkaen. Ideoita on koottu seminaareissa, kahvitilaisuuksissa ja monilla erilaisilla kyselyillä.

Strategian musiikkivideo on katsottavissa kunnan YouTube-kanavalla.