P-K:n Sosiaaliturvayhdistys ry pääkuva

Siun Helmikuun aikana kerätään asukkaiden ajatuksia tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalveluista

Siun Helmikuun aikana kerätään asukkaiden ajatuksia tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalveluista

Maanantaina 10.2. järjestetään Siun Helmikuu -päivä. Päivän aikana Karelia Ammattikorkeakoulun sosiaalialan opiskelijat jalkautuvat osana opintojaan keräämään asukkaiden ajatuksia ja toiveita siitä, millaisia palveluita tulisi olla valmisteilla olevissa sosiaali- ja terveyskeskuksissa. Tapahtuma toteutetaan Joensuun kantakaupungin alueella, Hammaslahdessa, Outokummussa, Ilomantsissa, Kiteellä ja Lieksassa. Paikkoina toimivat erilaiset järjestöjen ylläpitämät kohtaamispaikat, muutamat Siun soten palvelukeskukset ja terveysasemat sekä kirjastot, kahvilat, kauppakeskukset ja muut julkiset tilat. Tarkemmat tiedot paikoista ja kellonajoista: www.pksotu.fi.

Ilomantsin paikat:

Ilomantsin kirjasto (Mantsintie 11), klo 10-11.30
Ilomantsin Leipomo (Kalevantie 10), klo 11.30.-14.00
Kahvila Puoti ja Sumppila (Kalevantie 15) klo 10-13
Teboil-huoltoasema (Ruskosillantie 18) klo 10-13

Siun Helmikuun asukaskyselyyn on mahdollista vastata myös sähköisesti helmikuun loppuun asti: https://link.webropolsurveys.com/S/8C6597E0843CBF19 .

Siun Helmikuu -tempaus järjestetään yhteistyössä Siun Soten, Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen sekä Karelia-ammattikorkeakoulun sosiaalialan kanssa. Mielipiteet kerätään nimettöminä. Saatua materiaalia käytetään jatkossa Siun soten ja Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen sote-keskuksiin liittyvässä kehittämistyössä.

Siun Helmikuun taustalla on sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen ja rakenteiden uudistus. Uudistuksen tavoitteena on parantaa palvelujen yhdenvertaista saatavuutta ja kaventaa ihmisten hyvinvointi- ja terveyseroja. Sote-uudistuksessa palvelujen painopistettä siirretään perustasolle ja ehkäisevään toimintaan.

Perustason palveluja kehitetään Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmassa. Ohjelman tarkoituksena on perustaa Suomeen laaja-alaisia sosiaali- ja terveyskeskuksia, jotta ihmiset saavat tarvitsemansa avun yhdellä yhteydenotolla. Tavoitteena on varmistaa, että palvelut vastaavat ihmisten tarpeisiin ja ongelmiin voidaan puuttua ajoissa.

Siun helmikuun kyselyn yhteystiedot

Yhteystiedot

Anne Pyykkönen
kehittämispäällikkö
045 117 9340

etunimi.sukunimi@pksotu.fi

Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry
www.pksotu.fi
Rantakatu 23 A 2.krs
80100 Joensuu