Retkeilyreitit kuva

Murupolku

Huomioitava koronavirusepidemian aikana!

Huomioitavaa

Ilomantsin kunnan liikuntatoimen ylläpitämien retkeilyreittien varrella olevat laavut ja autiotuvat ovat pieniä, joissa turvavälien pitäminen on hankalaa. Autiotupien käyttäjin ei pystytä ottamaan yhteyttä ja tupaa voidaan tarvita huonon sään yllättäessä. Tupien ja laavujen käyttäjien tulee muistaa, että retkeilykaudella laavuja ja autiotupia käyttää lukuisat eri henkilöt. Riittävän hygieniatason ylläpitäminen retkeilyolosuhteissa on vaikeaa, joten jokaisen tulee harkita itse käyttääkö laavua tai autiotupaa, huolehtia hygieniasta sekä käyttää yhteisiä tiloja vain oireettomana.

Retkeilyreitit

Ilomantsi tarjoaa retkeilijälle luonnonkauniit vaellusreitit. Reittejä on sekä päiväretkeilyyn tai pitempiin vaelluksiin. Ilomantsin kunta huoltaa retkeilyreittejään ja reitin varrella olevia taukopaikkoja retkeilykaudella.

Ilomantsin kunnan ylläpitämät retkeilyreitit pyritään sääolojen salliessa huoltamaan keväisin toukokuun loppuun mennessä. Kunnan ylläpitämät retkeilyreitit huolletaan ja lautat ovat käytössä lokakuun loppuun saakka.

Tule ja ihastu

Sivuston ylläpitäjä (Pogostankierros.fi) on ilmoittanut, että operaattorin muutoksen vuoksi, kaikki sivuston linkit eivät toimi. Pahoittelemme tilannetta ja asiaa korjataan.


Ala-Koitajoen 16km pitkä retkeilyreitti kulkee Pamilonkoskelta Hiisikoskelle. Retkeilyreitti esittelee alueen erämaaluontoa koskineen ja vanhan metsänsuojelualueineen. Ala-Koitajokeen liittyvä uitto- ja tukkilaisperinne on myös tärkeä osa retkeilyreittiä. Alueella sijaitsee myös vanhassa suojelumetsässä kiertävä Pamilonkosken luontopolku. Retkeilyreitti on merkitty maastoon sinisellä merkeillä. Maasto vaihtelee helppokulkuisesta joenvarsi polusta haastavammiksi kallio-osuuksiksi. Reitin varrella on Ilomantsin puolella kaksi tulentekopaikka ja kaksi laavua sekä Joensuun puolella kolme laavua. Kalliokosken ja Mäntykosken ylityspaikat mahdollistavat eripituisten reittivaihtoehtojen suunnittelun.
Ala-Koitajoki on karttatiedoista poiketen kalastuskieltoaluetta.