Retkeilyreitit kuva

Murupolku

Retkeilyreitit

Ilomantsi tarjoaa retkeilijälle luonnonkauniit vaellusreitit. Reittejä on sekä päiväretkeilyyn tai pitempiin vaelluksiin. Ilomantsin kunta huoltaa retkeilyreittejään ja reitin varrella olevia taukopaikkoja retkeilykaudella. Reitit pyritään avaamaan ja huollot tekemään toukokuun puoleen väliin mennessä, retkeily kausi päättyy säistä riippuen lokakuunpuolen välin tienoilla.

Tule ja ihastu!

Sivuston ylläpitäjä (Pogostankierros.fi) on ilmoittaunut, että operaattorin muutoksen vuoksi, kaikki sivuston linkit eivät toimi. Pahoittelemme tilannetta ja asiaa korjataan.

Ala-Koitajoen 16km pitkä retkeilyreitti kulkee Pamilonkoskelta Hiisikoskelle. Retkeilyreitti esittelee alueen erämaaluontoa koskineen ja vanhan metsänsuojelualueineen. Ala-Koitajokeen liittyvä uitto- ja tukkilaisperinne on myös tärkeä osa retkeilyreittiä. Alueella sijaitsee myös vanhassa suojelumetsässä kiertävä Pamilonkosken luontopolku. Retkeilyreitti on merkitty maastoon sinisellä merkeillä. Maasto vaihtelee helppokulkuisesta joenvarsi polusta haastavammiksi kallio-osuuksiksi. Reitin varrella on Ilomantsin puolella kaksi tulentekopaikka ja kaksi laavua sekä Joensuun puolella kolme laavua. Kalliokosken ja Mäntykosken ylityspaikat mahdollistavat eripituisten reittivaihtoehtojen suunnittelun.
Ala-Koitajoki on karttatiedoista poiketen kalastuskieltoaluetta.

Liikuntapaikat yhteystiedot

Liikuntapaikat

040 104 3353
kari.hamalainen@ilomantsi.fi
aki.rantala@ilomantsi.fi
jere.tossavainen@ilomantsi.fi

Liikuntahallin valvomo

040 104 3348 tai 040 104 3181
aki.rantala@ilomantsi.fi
jere.tossavainen@ilomantsi.fi