Nuohous kuva

Nuohous

Ilomantsin alueen nuohousta hoitavat,

 

  • Oma nuohooja Nissinen Mikko 050 3498 093, Ilomantsin pohjoispuoli, Kirkonkylän alue, Issakka, Riihijoki, Haukivaara
  • Oma nuohooja Nissinen Tenho 0500 276 284, Tuupovaara  ja Etelä-Ilomantsi
  • Nokipalvelu Turunen, Turunen Jukka 050 5460 211, Ilomantsi ja lähikunnat
 

Nuohouksen suorittamisen velvollisuus:
Nuohouksesta on kiinteistön omistajan tai haltijan ensisijaisesti huolehdittava niin, että alla mainitut nuohouskerrat suoritetaan.

Lakisääteiset nuohouskerrat:

  • Kerran vuodessa nuohotaan kiinteällä polttoaineella, useammilla polttoaineilla tai raskasöljyllä toimiva tulisija hormeineen. Suuluukuttoman takan tulipesän nuohooja puhdistaa vain, mikäli kiinteistön omistaja tai haltija siitä erikseen nuohoojan kanssa erikseen sopii.
     
  • Kerran kahdessa vuodessa nuohotaan yksinomaan kevytöljykäyttöinen tulisija hormeineen. Keskuslämmityskattilan ja lämminilma-kehittimen tulipesän ja tulipinnat puhdistaa nuohooja vain mikäli kiinteistön omistaja tai haltija siitä erikseen nuohoojan kanssa sopii.
     
  • Kerran kolmessa vuodessa nuohotaan yksityisen loma-asunnon ja san saunan tulisijat hormeineen. Nuohous suoritetaan loma-asunnon pääasiallisena käyttöaikana. Ympärivuotisessa käytössä olevat loma-asunnon tulisijat ja hormit nuohotaan käytettävän polttoaineen mukaan joka vuosi tai joka toinen vuosi.

Huomioitavaa: Jos edellä mainituista nuohouskerroista on kulunut pidempi aika, tulee ottaa yhteyttä alueen nuohoojaan ja sopia nuohousajasta.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos- nuohous