Liikenneturvallisuus pääkuva

Liikenneturvallisuus

Ilomantsin  liikenneturvallisuus-suunnitelma

Joensuun seudun kuntien liikenneturvallisuussuunnitelmien päivitystyö laadittiin seudun kuntien ja Pohjois-Savon ELY-keskuksen yhteistyönä. Suunnitelman tavoitteen oli selvittää liikenneturvallisuuden ongelmakohteet, määritellä kunnille yhteiset seudulliset suunnitteluperiaatteet sekä suunnitella niiden pohjalta jokaiseen kuntaan keskeiset liikenneympäristön ja liikennekasvatuksen toimenpiteet lähivuosille. Suunnitelma raportoitiin kunnittain.


Nopeusnäyttötaulu käyttöön Ilomantsissa

Ilomantsin kunta haluaa panostaa entistä enemmän liikenneturvallisuuteen. Kunta otti käyttöön siirrettävän nopeusnäyttötaulun. Taulu on tällä hetkellä sijoitettuna Pogostan alakoulun kohdalle.

Ilomantsin kunta hankki nopeusnäyttötaulun hillitsemään ajonopeuksia, jolloin onnettomuus riski saadaan vähenemään oleellisesti.

Laite mittaa tutkalla ajoneuvon nopeutta ja näyttää sen ajoneuvon kuljettajalle sekä muille tiellä liikkujille. Se tallentaa kaikki mitatut nopeudet ja ajoneuvomäärät. Mittaustiedot saadaan liikennesuunnittelun käyttöön.

Kunnalla ei ole oikeutta antaa sanktioita ylinopeuksista, mutta se voi välittää mittaustuloksista saadut tiedot edelleen poliisin tietoon.