Liikenneturvallisuus pääkuva

Liikenneturvallisuus ennen kaikkea

Liikenneturvallisuus ennen kaikkea

Liikennetyöryhmä osallistui Täysin kuutamolla tapahtumaan 11.10.2019. Tapahtumassa jaoimme noin 200 kpl valoja pimeyteen ja saman verran heijastimia. Jaetussa valopaketissa olivat valkoinen pyörän etuvalo JA punainen takavalo. Valoille torikansa keksi paljon muutakin käyttöä kuin pelkästään polkupyörän valoina. Sitä voi käyttää nelijalkaisen ystävän hihnassa heilumassa, asusteisiin ja polkupyörään renkaisiin kiinnitettynä jne. Hienoja ideoita kaikki.

Työryhmämme laati tapahtumaan kyselyn, jolla kartoitettiin kuutamolla tapahtumaan osallistujien mielipiteitä siitä, miten tyytyväisiä he ovat Ilomantsin kunnan liikennejärjestelyihin tällä hetkellä. Vastauksia saimme 134 kpl. Vastaajista 55 % kertoi järjestelyjen olevan hyvät, 43,5 % kohtalaiset ja 1,5 % huonot. Vapaamuotoiset vastaukset voit lukea tästä linkistä: Palautetta ruusut ja risut!

Kiitoksia kaikille kyselyyn osallistuneille!

Kuutamolla 2019 kuvia liikenneturvallisuus

Liikenneturvallisuus esittelypöydän ääressä asiakkaita tutustumassa asiaan Kuutamolla tapahtumassa.Mäyräkoira, jonka hihnassa on juuri saatu valoheijastin

Pimeässä näkyvät valoheistimet vaatteissaValoheijastimet pyörissä

Liikenneturvallisuus

Nopeusnäyttötaulu käytössä Ilomantsissa

Ilomantsin kunta haluaa panostaa entistä enemmän liikenneturvallisuuteen. Kunta otti käyttöön siirrettävän nopeusnäyttötaulun. Taulu on tällä hetkellä sijoitettuna Pogostan alakoulun kohdalle.

Ilomantsin kunta hankki nopeusnäyttötaulun hillitsemään ajonopeuksia, jolloin onnettomuus riski saadaan vähenemään oleellisesti.

Laite mittaa tutkalla ajoneuvon nopeutta ja näyttää sen ajoneuvon kuljettajalle sekä muille tiellä liikkujille. Se tallentaa kaikki mitatut nopeudet ja ajoneuvomäärät. Mittaustiedot saadaan liikennesuunnittelun käyttöön.

Kunnalla ei ole oikeutta antaa sanktioita ylinopeuksista, mutta se voi välittää mittaustuloksista saadut tiedot edelleen poliisin tietoon.