Lukion opiskelijoiden koulukyyditys

Murupolku

Koulukyydit

Hyvinvointilautakunta päättää koulukuljetusohjeista yhdeksi lukuvuodeksi kerrallaan.

Kyyditysetuihin voi siis tulla muutoksia kesken opiskelijan lukio-opintojen. 


Ilomantsilaisille lukio-opiskelijoille, joiden koulumatka on 5 - 10 km, kunta järjestää ja maksaa koulukuljetuksen yhdestä osoitteesta.

Ilomantsilaisille lukio-opiskelijoille, joita koskee oppivelvollisuuslaki 1214/2020 ja joiden koulumatka on 5 - 7 km, kunta järjestää ja maksaa koulukuljetuksen yhdestä osoitteesta.

Ilomantsilaisille lukio-opiskelijoille, joiden koulumatka on vähintään 10 km, kunta järjestää ja maksaa koulukuljetuksen yhdestä osoitteesta, jos opiskelijalla on oikeus Kelan koulumatkatukeen.

Ilomantsilaisille lukio-opiskelijoille, joita koskee oppivelvollisuuslaki 1214/2020 ja joiden koulumatka on vähintään 7 km, kunta järjestää ja maksaa koulukuljetuksen yhdestä osoitteesta, jos opiskelijalla on oikeus Kelan koulumatkatukeen.

Ilomantsilaisille lukio-opiskelijoille, jotka asuvat viikot oppilaitoksen oppilasasuntolassa tai käyttävät muutoin kyyditystä vain maanantaiaamuisin ja perjantai-iltapäivisin, kunta järjestää ja maksaa yli 7 km koulukuljetuksen maanantaiaamuisin ja perjantai-iltapäivisin. Kuljetus järjestetään myös arkipyhäviikoilla samalla tavoin.

Ulkopaikkakuntalaisille lukio-opiskelijoille, joiden koulumatka on vähintään 10 km kunta järjestää ja maksaa koulukyydityksen yhdestä osoitteesta, jos opiskelijalla on oikeus Kelan koulumatkatukeen ja mikäli suuntaan on olemassa olevaa joukkoliikennettä tai Ilomantsin kunnan kilpailuttamaa ostoliikennettä. Joukkoliikenteessä Ilomantsin kunta maksaa enintään 50 km yhdensuuntaisen matkalipun hinnan tai matkalipun hinnan ja saattoavustuksen huoltajalle väliltä koti - linja-auto - koti. Korvaus maksetaan tällöin enintään 50 km yhdensuuntaiselta matkalta mukaan lukien linja-automatka sekä huoltajan kuljettama matka. Ostoliikenteessä Ilomantsin kunta järjestää kyydityksen enintään 50 km:n matkalle Ilomantsin lukiosta.

Ulkopaikkakuntalaisille lukio-opiskelijoille, joita koskee oppivelvollisuuslaki 1214/2020 ja joiden koulumatka on vähintään 7 km kunta järjestää ja maksaa koulukyydityksen yhdestä osoitteesta, jos opiskelijalla on oikeus Kelan koulumatkatukeen ja mikäli suuntaan on olemassa olevaa joukkoliikennettä tai Ilomantsin kunnan kilpailuttamaa ostoliikennettä. Joukkoliikenteessä Ilomantsin kunta maksaa enintään 50 km yhdensuuntaisen matkalipun hinnan tai matkalipun hinnan ja saattoavustuksen huoltajalle väliltä koti - linja-auto - koti. Korvaus maksetaan tällöin enintään 50 km yhdensuuntaiselta matkalta mukaan lukien linja-automatka sekä huoltajan kuljettama matka. Ostoliikenteessä Ilomantsin kunta järjestää kyydityksen enintään 50 km:n matkalle Ilomantsin lukiosta.

Ulkopaikkakuntalaisille lukio-opiskelijoille, jotka asuvat viikot oppilaitoksen oppilasasuntolassa tai käyttävät muutoin kyyditystä vain maanantaiaamuisin ja perjantai-iltapäivisin, kunta järjestää ja maksaa yli 7 km koulukuljetuksen maanantaiaamuisin ja perjantai-iltapäivisin, mikäli suuntaan on olemassa olevaa joukkoliikennettä tai Ilomantsin kunnan kilpailuttamaa ostoliikennettä. Joukkoliikenteessä Ilomantsin kunta maksaa enintään 50 km yhdensuuntaisen matkalipun hinnan tai matkalipun hinnan ja saattoavustuksen huoltajalle väliltä koti - linja-auto - koti. Korvaus maksetaan tällöin enintään 50 km yhdensuuntaiselta matkalta mukaan lukien linja-automatka sekä huoltajan kuljettama matka. Ostoliikenteessä Ilomantsin kunta järjestää kyydityksen enintään 50 km:n matkalle Ilomantsin lukiosta.

Takseissa kulkevien opiskelijoiden pitää aina itse ilmoittaa taksiautoilijoille, mikäli hän ei jonain päivänä käytä kyytiä. Jos opiskelija lopettaa kunnan järjestämän kyydityksen käyttämisen kokonaan on siitä on välittömästi ilmoitettava kuljetusvastaava Eija Laitilalle.

 

Koulukuljetusten asiakaskysely oppilaille/opiskelijoille tai heidän huoltajilleen 2023

Ilomantsin kunnan koulukuljetusten asiakaskysely oppilaille/opiskelijoille tai heidän huoltajilleen toteutettiin toukokuussa 2023.

Kyselyn tulokset kokonaisuutena ovat hyvät. Tyytyväisyys koulukuljetuspalveluihin kokonaisuutena sai pisteitä 3.3 maksimipistemäärästä joka oli 4.

Raportti löytyy tästä.

Ilomantsin lukion muuttuneet liikennejärjestelyt 13.8.2019 alkaen