Kirjaston pääkuva

Murupolku

Kirjastossa on käytössä pika-asiointi 26.1. saakka. Kirjastossa ei saa oleskella.

Kirjasto tiedottaa

 

Pohjois-Karjala on edelleen koronapandemian kiihtymisvaiheessa. Noudatamme Ilomantsissa Itä-Suomen aluehallintoviraston kieltoa sekä THL:n ja Siun soten suosituksia ja rajoituksia.

Kirjaston etusivu

Ilomantsin kirjasto on osa Vaara-kirjastoa

Ilomantsin kirjasto on osa Vaara-kirjastojen kirjastokimppaa. Osoitteessa vaara.finna.fi toimivan yhteisen verkkokirjaston etusivulta löytyvät kirjastojen ajankohtaiset kuulumiset. Kunkin kirjaston yhteystiedot ja aukioloajat löytyvät pikavalikosta. Myös aineiston pikahaku on esillä etusivulla. Kirjautumalla verkkokirjastoon asiakkaat voivat muun muassa uusia lainansa, tehdä varauksia ja muokata omia tietojaan. Huoltaja voi myös halutessaan liittää lapsensa kirjastokortin omaan tiliinsä, ja samalla kertaa nähdä sekä omat että lapsensa lainat. Liitettäessä lapsen korttia vanhemman tiliin tarvitaan liitettävän kortin numero ja tunnusluku.

Finna.fi on yhteinen tietokanta, jonka tarkoitus on vaiheittain korvata Suomen museoiden, kirjastojen ja arkistojen yksittäisiä verkkopalveluita. Yleisistä kirjastoista Finnaa käyttävät tällä hetkellä mm. Etelä-Karjalan Heili-kirjastot, Oulun ympäristön OUTI-kirjastot ja Kuopion kaupunginkirjasto. Finna-hakupalveluita käyttävät myös Itä-Suomen yliopiston kirjasto ja Karelia-ammattikorkeakoulun kirjasto.

Ilomantsin kirjastoon nyt myös omatoimiajalla

Ilomantsin kirjastoon nyt myös omatoimiajalla

Ilomantsin kirjastoon pääsee nyt myös omatoimiajalla 17.5.2021 alkaen.

Omatoimi ei tarkoita asiakaspalvelun loppumista, vaan omatoimimahdollisuus on lisäys kirjaston palveluihin. Omatoimiajalla voi käyttää kirjaston tiloja, noutaa varauksia, sekä käyttää lainaus- ja palautusautomaattia. Ilomantsin kirjaston omatoimi on auki viikon jokaisena päivänä (myös pyhinä), klo 7–21 välisenä aikana.

Jokainen omatoimikirjastoa käyttävä asiakas tarvitsee oman sopimuksen. Alle 15-vuotias tarvitsee huoltajan mukaansa tehdessään omatoimisopimusta. Ilomantsin omatoimikirjaston käyttö vaatii kirjastokortin lisäksi nelinumeroisen tunnusluvun (PIN-koodin), jonka saa kirjastosta.

Kaikki omatoimisopimuksen tekevät asiakkaat perehdytetään omatoimikirjaston käyttöön ja turvallisuusohjeisiin. Omatoimikirjastoissa on turvallisuuden vuoksi kameravalvonta ja ohjeet erilaisia häiriötilanteita ajatellen. Omatoimisopimuksen voi tehdä vain omatoimikirjastona toimivissa kirjastoissa asiakaspalveluaikana. Yhteen kirjastoon omatoimisopimuksen tehnyt asiakas voi käyttää kaikkia Vaara-kirjastojen omatoimikirjastoja samalla sopimuksella, mutta on velvollinen tutustumaan kunkin kirjaston omatoimi- ja turvallisuusohjeisiin. Rääkkylän omatoimikirjastossa tarvitaan lisäksi erillinen kulkutunniste.

Ajantasaiset tiedot kirjastojen aukioloajoista löytyvät Vaara-kirjastojen verkkosivuilta osoitteesta vaara.finna.fi. Verkkosivuilta löytyvät myös kirjastokohtaiset omatoimi- ja turvallisuusohjeet.

Yhteystiedot

PTV-sisältö

Käyntitiedot

paakirjasto@ilomantsi.fi

paakirjasto@ilomantsi.fi

Kirjasto on avoinna 1.9.2021 alkaen

Kirjasto on avoinna 1.9.2021 alkaen

ma 10.00 - 18.00
ti     10.00 - 18.00
ke   10.00 - 18.00
to   10.00 - 18.00
pe  10.00 - 15.00

Omatoimisopimuksen tehneet asiakkaat

Omatoimisopimuksen tehneet asiakkaat voivat asioida kirjastossa joka päivä
klo 7-21. Kysy lisää kirjastosta p 040 104 3121.

Ilomantsin kirjastoon nyt myös omatoimiajalla 17.5.2021 alkaen.

Sivu arviointi ja palaute