Kirjaston pääkuva

Murupolku

Kirjaston toiminta, mukaan lukien kirjastoauton kulkeminen ovat tauolla ajalla 18.3. – 13.4.2020.

 Kirjaston toiminta, mukaan lukien kirjastoauton kulkeminen ovat tauolla ajalla 18.3.-13.4.2020.

Vaara-kirjastojen palautusluukut suljetaan

Vaara-kirjastojen palautusluukut suljetaan

Kirjastojen palautusluukut on päätetty sulkea 27.3.2020 alkaen aluehallintovirastojen pandemia-ryhmän linjauksen mukaisesti. Ryhmään kuuluu asiantuntijoita lääketieteen ja ympäristöterveydenhuollon (tartuntataudit) piiristä.

COVID-19 -epidemian aikana ei voida varmistaa, että palautuva aineisto tulee asianmukaisesti puhdistettua palautusten jälkeen. Kirjastojen henkilökunta on palautuvaa aineistoa käsitellessään vaarassa altistua koronatartunnalle.

Asiakkaiden lainat on automaattisesti uusittu kiinnioloajan ylitse. Lainoista ei lähde eräpäivämuistutuksia.  

Kirjasto palvelee edelleen asiakkaitaan e-aineistoilla.

Kirjasto tiedottaa mahdollisista muutoksista ensisijaisesti verkkokirjastossa osoitteessa vaara.finna.fi

Lisätiedot:

kirjastotoimenjohtaja Pia Viitala, pia.viitala@ilomantsi.fi, 040 104 3120

Kirjaston etusivu

Ilomantsin kirjasto on osa Vaara-kirjastoa

Ilomantsin kirjasto on osa Vaara-kirjastoa. Ilomantsin Vaara-kirjastojen uudet Finna-verkkosivut löydät tästä: Ilomantsin Vaara-kirjaston uudet Finna-verkkosivut. Kirjautumalla pääset uusimaan lainoja, tekemään varauksia ja muokkaamaan omia tietojasi.

Osoitteessa vaara.finna.fi toimivan yhteisen verkkokirjaston etusivulle on nostettu aiempaa selkeämmin kirjaston ajankohtaiset kuulumiset. Kunkin kirjaston yhteystiedot ja aukioloajat löytyvät pikavalikosta. Myös aineiston pikahaku on esillä etusivulla. Kirjautumalla verkkokirjastoon asiakkaat voivat muun muassa uusia lainansa ja tehdä varauksia. Huoltaja voi myös halutessaan liittää lapsensa kirjastokortin omaan tiliinsä, ja samalla kertaa nähdä sekä omat että lapsensa lainat. Liitettäessä lapsen korttia vanhemman tiliin tarvitaan liitettävän kortin numero ja tunnusluku.

Finna.fi on yhteinen tietokanta, jonka tarkoitus on vaiheittain korvata Suomen museoiden, kirjastojen ja arkistojen yksittäisiä verkkopalveluita. Yleisistä kirjastoista Finnaa käyttävät tällä hetkellä mm. Etelä-Karjalan Heili-kirjastot, Oulun ympäristön OUTI-kirjastot ja Kuopion kaupunginkirjasto. Finna-hakupalveluita käyttävät myös Itä-Suomen yliopiston kirjasto ja Karelia-ammattikorkeakoulun kirjasto.

Yhteystiedot

Kirjasto yhteystiedot

Ilomantsin kirjasto Mantsintie 11 82900 Ilomantsi 040 104 3121 paakirjasto@ilomantsi.fi

Kirjaston aukioloajat

Kirjaston aukioloajat 2.9.2019 - 30.4.2020

Maanantai - torstai klo 10.00-18.00
Perjantai klo 10.00-17.00
Lehtien lukusali avataan klo 8.30

Sivu arviointi ja palaute