Kirjaston pääkuva

Murupolku

Kirjaston etusivu

Ilomantsin kirjasto on osa Vaara-kirjastoa

Ilomantsin kirjasto on osa Vaara-kirjastojen kirjastokimppaa. Osoitteessa vaara.finna.fi toimivan yhteisen verkkokirjaston etusivulta löytyvät kirjastojen ajankohtaiset kuulumiset. Kunkin kirjaston yhteystiedot ja aukioloajat löytyvät pikavalikosta. Myös aineiston pikahaku on esillä etusivulla. Kirjautumalla verkkokirjastoon asiakkaat voivat muun muassa uusia lainansa, tehdä varauksia ja muokata omia tietojaan. Huoltaja voi myös halutessaan liittää lapsensa kirjastokortin omaan tiliinsä, ja samalla kertaa nähdä sekä omat että lapsensa lainat. Liitettäessä lapsen korttia vanhemman tiliin tarvitaan liitettävän kortin numero ja tunnusluku.

Finna.fi on yhteinen tietokanta, jonka tarkoitus on vaiheittain korvata Suomen museoiden, kirjastojen ja arkistojen yksittäisiä verkkopalveluita. Yleisistä kirjastoista Finnaa käyttävät tällä hetkellä mm. Etelä-Karjalan Heili-kirjastot, Oulun ympäristön OUTI-kirjastot ja Kuopion kaupunginkirjasto. Finna-hakupalveluita käyttävät myös Itä-Suomen yliopiston kirjasto ja Karelia-ammattikorkeakoulun kirjasto.

Vaara-kirjastot mukaan uuteen E-kirjastoon ensimmäisten joukossa

Tiedote 17.4.2024
Vapaa julkaistavaksi

Vaara-kirjastot mukaan uuteen E-kirjastoon ensimmäisten joukossa

Valtakunnallinen E-kirjasto avataan maanantaina 29.4.2024. Pohjois-Karjalan Vaara-kirjastot ovat mukana palvelussa heti alusta alkaen. E-kirjasto on kuntien yhteinen palvelu, josta voi lainata e-kirjoja, äänikirjoja ja digilehtiä.

E-kirjastoa käytetään E-kirjasto-sovelluksella, jonka voi ladata puhelimelle tai tabletille sovelluskaupasta ilmaiseksi. E-kirjastoa voivat käyttää ne henkilöt, joiden kotikunta on liittynyt E-kirjastoon. Kaikki Pohjois-Karjalan kunnat ovat mukana E-kirjastossa. Kirjastokorttia ei tarvita, vaan palveluun rekisteröidytään vahvalla tunnistautumisella. Palvelu on käyttäjälle maksuton.

E-kirjastoon tulee luettavaa ja kuunneltavaa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi ja jonkin verran muilla kielillä. E- ja äänikirjan voi lainata käyttöönsä kahdeksi viikoksi, jonka jälkeen kirja palautuu automaattisesti. Kirjan voi myös itse palauttaa ennen laina-ajan päättymistä. Lehteä voi lukea kaksi tuntia kerrallaan. Lukuoikeuksia on rajallinen määrä, joten suosituimpia aineistoja voi joutua jonottamaan. E- ja äänikirjoihin voi tehdä varauksia. Aineistoja hankitaan jatkuvasti lisää, joten uutta luettavaa ja kuunneltavaa tulee palveluun viikoittain.

Palvelun tuottaa Kansalliskirjasto yhteistyössä Suomen yleisten kirjastojen kanssa. Kirjastojen rooli E-kirjaston tuottamisessa ja kehittämisessä on suuri. Yleisten kirjastojen työntekijöistä koostuvat työryhmät vastaavat aineistohankinnoista ja sovelluksen etusivun näkymästä sekä suunnittelevat käyttäjäkoulutusta ja viestintää. Eri työryhmissä on työntekijöitä myös Pohjois-Karjalan alueelta.

Kirjailijoiden ja äänikirjojen lukijoiden kannalta on tärkeää, että Suomessa e-aineistojen lainaamisesta maksetaan nyt lainauskorvauksia.

E-kirjaston lisäksi Vaara-kirjastoille jää käyttöön omia e-aineistoja. Näitä ovat keväällä käyttöön otettu elokuvien suoratoistopalvelu Cineast, kansainvälisten aikakaus- ja sanomalehtien palvelu PressReader, musiikin suoratoistopalvelut Naxos Music Library, Naxos Music Library Jazz ja Naxos Video Library sekä verkkomusiikkikoulu Rockway. Kaikkia näitä palveluita voi käyttää mistä tahansa kirjastokortilla ja siihen liitetyllä PIN-koodilla. Lisäksi kotimaisia sanomalehtiä voi lukea edelleen kirjaston verkossa ePress-palvelussa.

Lisätietoja Vaara-kirjastojen e-aineistoista ja palveluiden käytöstä saat omasta kirjastostasi.

 

Lisätiedot:

palvelupäällikkö, kokoelmapalvelut (Joensuun pääkirjasto)
Ari Moilanen
0503036632
ari.moilanen@joensuu.fi

kirjastotoimenjohtaja (Ilomantsin kunnankirjasto)
Pia Viitala
0401043120
pia.viitala@ilomantsi.fi

Ilomantsin kirjastosta myös kausikortit ja kulkutunnisteet liikuntahallille

Ilomantsin kirjastosta myös kausikortit liikuntahallille 1.9.2023 alkaen.

Vapaa-ajan kausikortti

-aikuiset, 80 euroa

-eläkeläiset, opiskelijat, työttömät ja varusmiehet, 50 euroa

--kulkutunnisteen uusinta 30 euroa

-lomalaiset ajalla 1.6. - 31.8.2023, 30 euroa

-kertamaksu 5 euroa (voi ostaa tai laittaa laatikkoon kuntosalilla)

Yhteystiedot

PTV-sisältö

Käyntitiedot

paakirjasto@ilomantsi.fi

paakirjasto@ilomantsi.fi

Ilomantsin kirjaston aukioloajat 10.1.2022 alkaen

Kirjaston aukioloajat 

 • Ma klo 10-15
 • Ti   klo 10-18
 • Ke klo 10-15
 • To klo 10-18
 • Pe klo 10-15

Juhlapyhien aattona suljemme klo 15

Kirjaston poikkeusaukiolot viikoilla 18 ja 19:

Kirjaston poikkeusaukiolot viikoilla 18 ja 19:

 • ti 30.4.2024 avoinna klo 10-15
 • Vappuna 1.5.2024 suljettu. Hauskaa vappua!🎈
 • ma 6.5.2024 ja ti 7.5.2024 kirjasto suljettu kirjastojärjestelmän päivityksen vuoksi.
  Huom! myöskään omatoimikirjasto sekä verkkokirjastopalvelut eivät ole käytössä.
 • Helatorstaina 9.5.2024 suljettu.

Muina aikoina kirjasto ja omatoimipalvelut ovat avoinna normaalisti.

Omatoimisopimuksen tehneet asiakkaat

Kirjastoon omatoimiajalla

Omatoimisopimuksen tehneet asiakkaat voivat asioida kirjastossa joka päivä
klo 7-21. Kysy lisää kirjastosta p 040 104 3121.

Kirjaston tapahtumat

Sivu arviointi ja palaute