Kirjaston pääkuva

Murupolku

Kirjaston avautuminen 1.6.2020

Kirjastopalveluiden avautuminen Ilomantsin kirjastossa 1.6.2020 alkaen

Valtioneuvoston linjauksen (4.5.2020) ja periaatepäätöksen (6.5.2020) mukaisesti kunnat voivat avata kirjastotilat hallitusti ja asteittain 1.6.2020 alkaen. Aluehallintovirastot ja opetus- ja kulttuuriministeriö ovat yhteistyönä valmistelleet ohjeen koronavirustartuntojen ehkäisemisestä kirjastopalvelujen käytössä.

Ilomantsin kirjasto avautuu 1.6. ja samalla kirjasto siirtyy kesäaukioloaikoihin. Kirjastoauto palaa reitilleen elokuussa hieman muuttuneilla reittiaikatauluilla. Aikataulumuutoksista tiedotetaan asiakkaille. Lue lisää

Varausten noutopalvelu käynnistyy Ilomantsin kirjastossa 12.5.2020 alkaen

Varausten noutopalvelu käynnistyy Ilomantsin kirjastossa 12.5.2020 alkaen

Varausten noutopalvelu käynnistyy Vaara-kirjastoissa viikolla 20. Ensimmäisenä avautuvat Joensuun pääkirjasto sekä Juuan, Nurmeksen ja Valtimon kirjastot. Ilomantsin kirjaston noutopalvelu käynnistyy tiistaina 12.5. Noutaminen on niin sanottua pika-asiointia eli noutoalue on rajattu, eikä kirjaston tiloihin voi jäädä oleskelemaan. Ilomantsin kirjaston varausten noutopalveluajat toukokuun ajan ovat seuraavat:

Tiistaisin klo 13–18, keskiviikkoisin klo 10–15 ja torstaisin klo 13–18.

Varaaminen tapahtuu ensisijaisesti verkkokirjastossa, mutta jos sen käyttö ei ole mahdollista, varauksia voi tehdä myös puhelimitse. Varaukset tulee tehdä sille kirjastokortille, jolla aineisto myös noudetaan.

Varaukset eivät välttämättä ole noudettavissa välittömästi. Asiakkaiden tulee ennen kirjastossa asiointia tarkastaa varausten tila verkkokirjastosta tai odottaa noutoilmoitusta. Asiakkaille lähetetään noutoilmoitus viikon 20 aikana myös ennen kirjastojen sulkua saapuneista varauksista. Verkkokirjastosta näkee omien varaustensa viimeiset noutopäivät.

Jonottaessa ja ohjaustilanteissa on noudatettava turvaväliä. Myös lainauksen aikana vältetään lähikontaktia asiakkaiden ja henkilökunnan välillä. Mahdolliset maksut voi maksaa verkkokirjastossa, kirjasto ei ota maksuja vastaan toukokuun aikana.

Turvatoimista huolimatta kirjastoon ei ole syytä tulla, jos on lainkaan flunssan oireita. Kirjaston tiloissa on noudatettava hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Kirjaston asiakkaiden WC-tilat eivät ole toukokuun aikana käytössä, mutta käsidesiä pyritään järjestämään myös asiakkaiden käyttöön.

Noutoaikana kirjastoon voi myös palauttaa aineistoa, ja kirjasto toivoo, että kaikki palautukset tehdään palautusluukun kautta. Palautusluukku on myös käytössä kirjaston ollessa suljettu. Kaikkia laina-aikoja on jatkettu automaattisesti 8. kesäkuuta asti.

Toukokuussa kirjastoissa on käytössä normaalia suppeammat aukioloajat, kirjastokohtaiset tiedot löytyvät myös verkkokirjastosta osoitteessa https://vaara.finna.fi.

Lisätiedot:

kirjastotoimenjohtaja Pia Viitala, pia.viitala@ilomantsi.fi, 040 104 3120

Kirjaston etusivu

Ilomantsin kirjasto on osa Vaara-kirjastoa

Ilomantsin kirjasto on osa Vaara-kirjastoa. Ilomantsin Vaara-kirjastojen uudet Finna-verkkosivut löydät tästä: Ilomantsin Vaara-kirjaston uudet Finna-verkkosivut. Kirjautumalla pääset uusimaan lainoja, tekemään varauksia ja muokkaamaan omia tietojasi.

Osoitteessa vaara.finna.fi toimivan yhteisen verkkokirjaston etusivulle on nostettu aiempaa selkeämmin kirjaston ajankohtaiset kuulumiset. Kunkin kirjaston yhteystiedot ja aukioloajat löytyvät pikavalikosta. Myös aineiston pikahaku on esillä etusivulla. Kirjautumalla verkkokirjastoon asiakkaat voivat muun muassa uusia lainansa ja tehdä varauksia. Huoltaja voi myös halutessaan liittää lapsensa kirjastokortin omaan tiliinsä, ja samalla kertaa nähdä sekä omat että lapsensa lainat. Liitettäessä lapsen korttia vanhemman tiliin tarvitaan liitettävän kortin numero ja tunnusluku.

Finna.fi on yhteinen tietokanta, jonka tarkoitus on vaiheittain korvata Suomen museoiden, kirjastojen ja arkistojen yksittäisiä verkkopalveluita. Yleisistä kirjastoista Finnaa käyttävät tällä hetkellä mm. Etelä-Karjalan Heili-kirjastot, Oulun ympäristön OUTI-kirjastot ja Kuopion kaupunginkirjasto. Finna-hakupalveluita käyttävät myös Itä-Suomen yliopiston kirjasto ja Karelia-ammattikorkeakoulun kirjasto.

Yhteystiedot

Kirjasto yhteystiedot

Ilomantsin kirjasto Mantsintie 11 82900 Ilomantsi 040 104 3121 paakirjasto@ilomantsi.fi

Kirjaston aukioloaika 1.6.-31.8.2020

Kirjaston aukioloajat 1.6.-31.8.2020:

ma 10.00 – 15.00
ti    10.00 – 18.00
ke  10.00 – 15.00
to   10.00 – 18.00
pe  10.00 – 15.00

Sivu arviointi ja palaute