Kävely, pyöräily, mopoilu pääkuva

Murupolku

Kävely, pyöräily, mopoilu

Pogostan alakoulun oppilaat kävelemään ja pyöräilemään!

Pogostan alakoulussa starttasi käyntiin toukokuussa 2019 Saattoliikenne –kampanja. Kampanja kannustaa oppilaita kulkemaan koulumatkat jalan tai pyöräillen sekä koulukuljetuksissa olevia oppilaita liikkumaan vapaa-ajalla. 0 - 2 luokan oppilaiden huoltajat harkitsevat antavatko luvan lapsensa kulkea pyörällä kouluun.

Kampanja-ajalla oppilaat laskevat kävely- ja pyöräilymatkansa pituuden ja merkkaavat kilometrit oppilaan henkilökohtaiseen koulumatkakorttiin. Luokkien seinälle tulee juliste, johon suoritukset kerätään viikoittain. Kolme eniten kilometrejä oppilasta kohti liikkunutta luokkaa palkitaan! Lisäksi arvotaan muutamia yllätyspalkintoja.

Koulumatkaliikunta on erinomainen tapa lisätä liikuntaa arkeen. Sillä on huomattava merkitys lasten ja nuorten fyysiseen kuntoon ja terveyteen. Tutkimusten mukaan aktiivinen liikkuminen vaikuttaa positiivisesti myös keskittymiskykyyn, oppimistuloksiin ja koulumenestykseen.

Ohessa kattava selvitys koulumatkoista, koulukuljetuksista ja koulumatkaliikuntaan vaikuttavista tekijöistä. 

https://www.liikkuvakoulu.fi/sites/default/files/matkalla_kouluun.pdf

Kampanjassa ovat mukana Pogostan alakoulu, Ilomantsin kunnan liikennetyöryhmä ja Itä-Suomen Liikenneturvallisuustoimija.

Kampanjan seurannan tulokset

Seurantaa koululla tehtiin kolmen viikon ajan. Seuraavassa tulokset:

Kolmen viikon aikana oli mahdollisuus kulkea kävellen tai pyöräillen 30 koulumatkaa/oppilas. Paras luokka oli liikkui 227 koulumatkaa eli 30:stä koulumatkasta 17,5 matkaa. Eniten liikuntasuorituksia keräsivät luokat 3b, 4b ja 5a. Luokat palkittiin lahjakorteilla ja yllätyspalkintoja jaettiin yksittäisille oppilaille. Onnea kaikille liikkuneille!

 

Kuvia liikennetapahtumasta toukokuu 2019

pyöriä telineessä
palkintoja, kypärä,m valo ja vyölaukku

Ilomantsin kunnan liikennetyöryhmä

Ilomantsin kunnan liikennetyöryhmä

Kauko Jyrkönen
puheenjohtaja
040 037 3519

Ari Matveinen
varapuheenjohtaja
040 847 1924

Anna Puruskainen-Saarelainen
jäsen
050 352 5305

Eija Laitila
osastosihteeri
040 104 3102

Jarno Saastamoinen
tekninen johtaja
040 104 3301

Kävely sivulle kuva

kilometritaulukko