Kävely, pyöräily, mopoilu pääkuva

Murupolku

Kävely, pyöräily, mopoilu

Liikenteen ja liikenneturvallisuuden tapahtuma Ilomantsin torilla

Ilomantsin kunnan liikennetyöryhmä järjesti torilla liikenteen ja liikenneturvallisuuden tapahtuman 16.6.2018 jo kuudennen kerran.

Tilaisuudessa poliisi esitteli poliisin koulutusta ja rekrytointia. Torilla kävijät voivat tutustua poliisin uuteen virka-autoon ja moottoripyöräpoliisi esitteli pyöräänsä. Pohjois-Karjalan Pelastuslaitos sammutuskalustoineen oli myös paikalla.

Liikenneturvan kouluttaja opasti sähköisten liikkumisvälineiden käytössä. Kokeiltavana olivat sähköinen polkupyörä, Ninebot ja sähköpotkulauta.  Laitteilla oli kovaa kysyntää. Testaajia oli väliin jonoksi asti. Totesimme paikan päällä, että lähes poikkeuksetta sähköpyörän testaajat palasivat testiajolta hymyssä suin. Niin kivaa ja helppoa oli polkupyöräily!

Nuorisotoimi ja Manulla oli testattavana hauska polkuautorata. Rataa pystyi testaamaan myös kännilasit päässä. Radalla riitti vilskettä ja vipinää.

Siun Sote, Meijän maakunta, Pohjois-Karjalan sosiaaliturvayhdistys ja Karelian ammattikorkeakoulu esittelivät monipuolisesti asioita turvallisuudesta, liikkumisesta ja liikunnasta kaikenikäisille. Omassa lavaesityksessään he kertoilivat tärkeistä asioista hauskalla tavalla mm. sketseinä. He pistivät torikansan myös "liikkumaan" Leijonaa mä metsästän laulun tahtiin.

Torilla kävijät tutustuivat innokkaasti eri pisteisiin, joissa he saivat laitteiden testauksesta tai tutustumisesta rastimerkinnän. Kaikki vähintään neljä rastimerkintää sisältäneet osallistumiskortit osallistuivat arvontaan. Pääpalkinnon polkupyörän ja kypärän voitti ilomantsilainen herra. Myös pienempiä palkintoja oli jaossa.

Juha Tapio Kärki Duo viihdytti torikansaa kolmeen otteeseen.

Tapahtuman aikana torilla kävijöitä oli kaikkiaan noin 300 henkilöä. Aurinko paistoi ja tunnelma leppoisan turvallinen!

Ilomantsin kunnan liikennetyöryhmä

Ilomantsin kunnan liikennetyöryhmä

Kauko Jyrkönen
puheenjohtaja
040 037 3519

Ari Matveinen
varapuheenjohtaja
040 847 1924

Anna Puruskainen-Saarelainen
jäsen
050 352 5305

Eija Laitila
osastosihteeri
040 104 3102

Jarno Saastamoinen
tekninen johtaja
040 104 3301