Murupolku

Karhufestivaali haastaa yritykset, yhdistykset ja yksityiset ihmiset Karhun korjuuseen – talviunille-tempaus 18.10. Ilomantsissa

Karhufestivaali haastaa yritykset, yhdistykset ja yksityiset ihmiset Karhun korjuuseen – talviunille-tempaus 18.10. Ilomantsissa

 

Karhufestivaali haastaa ilomantsilaiset yritykset, yhdistykset ja yksityiset ihmiset sekä lähiseutujen kaikki muutkin halukkaat Karhun korjuu -tempaukseen maanantaina 18.10.2021. Tempauksessa viedään Ilomantsin raitilla olevat karhuteokset talviunille, ja avuksi tarvitaan talkooväkeä peräkärryineen ja lihaksineen.

Tapahtuma alkaa Kansallistalolta (Yhtiöntie 8) kello 12 ja jatkuu niin kauan, kunnes kaikkiaan noin 80 raittikarhua on saatu kannettua turvallisesti pesiinsä Kansallistalon ja Karhuareenan maisemiin.

Ideointia nuotiokahveilla

Luvassa on myös seurustelua ja Karhufestivaalin 2022 vapaata ideointia nuotiokahvien äärellä.

Ilomantsin karhunveistotapahtuman johtaja Timo Reko kertoo, että Maaseudun Sivistysliitto on nyt tehnyt päätöksen karhunveiston järjestämisestä moottorisahaveistäjille kahdeksi vuodeksi eteenpäin.

”Maaseudun Sivistysliitto järjestää itse veistotapahtuman. Yhdeksännen Karhufestivaalin muu sisältö ja laajuus on kiinni muista toimijoista Ilomantsissa. Toivottavasti mahdollisimman moni hyödyntää Karhufestivaalin vetovoimaa ja alkaa miettiä jo nyt tulevaa ohjelmaa elokuun puoleenväliin”, Reko kannustaa.

Karhunveiston päivät vuonna 2022 ovat perjantaista sunnuntaihin 12.–14.8. Veistokilpailu järjestetään kansainvälisenä, jos vain maailmantila sen sallii.

Kuutamolla-tulet 15.10. Karhumetsässä

Karhun korjuu on ajoitettu Ilomantsin Kuutamolla-tapahtuman 15.10.2021 jälkeen, jotta karhutkin voivat osallistua tapahtumaan. Maaseudun Sivistysliitto ja MSL:n Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistys valaisevat Kuutamolla-iltapäivästä Karhumetsän käytävät ja karhuveistokset ulkotulilla.

Karhulogo

Piirretty karhu, jossa lukee karhufestivaalit ja Ilomantsi

Lisätietoja ja ilmoittautumiset (ei pakollinen) Karhun korjuu -tempaukseen:

Lisätietoja ja ilmoittautumiset (ei pakollinen) Karhun korjuu -tempaukseen:

Timo Reko, MSL, 050 322 6798, timo.reko@msl.fi

Riitta Ryynänen, MSL, 045 353 0949, riitta.ryynanen@msl.fi