Ilomielen polun pääkuva

Murupolku

Ilomielen polun pääotsikko

Ilomielen polku

Ilomielen polku otsikko

”Hyvinvointia ja mielenterveyttä edistävä Ilomielen polku on avattu vapaaseen käyttöön!”

Ilomielen polku

Useaan Pohjois-Karjalan kuntaan on avattu tänä syksynä mielipolkuja eli Mielen maisemamatkoja, jotka tarjoavat mahdollisuuden ottaa hetkeksi etäisyyttä arjesta ja lumoutua luonnosta. Luonto on ihanteellinen ympäristö mielen hyvinvoinnin tukemiseen ja vahvistamiseen. Metsässä oleskelulla on positiivinen yhteys stressin alenemiseen, rentoutumiseen, matalampaan verenpaineeseen sekä vähentyneeseen masennus- ja ahdistusoireiluun.

Ilomantsin liikuntatoimi yhteistyössä Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksen kanssa tarjoaa hyvinvoinnin edistämiseksi noin 1,1 kilometrin pituisen reitin, jonka varrelle on sijoitettu 8 mielen elpymistä tukevaa harjoitetta. Reitti sijoittuu Pogostan keskustan tuntumaan tutulle ja helposti saavutettavalle reitille, ja kulkee osittain Lankkupolkua pitkin. Ilomielen polun reitti on kaunis ja pitää sisällään monia eri maisemia ja luontotyyppejä. Maisemamatka alkaa infokyltiltä (Pietarinkujan pääty), johon reitti on merkitty, ja päättyy hautausmaan eteläpuolelle.

Erilaiset ympäristön havainnointia sekä palautumista tukevat harjoitteet auttavat luonnon hyvinvointivaikutusten saavuttamisessa. Tuttukin metsä voi näyttäytyä uudessa valossa, kun sitä tarkastelee eri aistein ja uusista näkökulmista. Ilomielen polku on esteetön ja soveltuu siten kaikenikäisille ja tasoisille liikkujille. Harjoitemateriaalin tarjoaa Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus.

Tarkemmat tiedot Ilomielen polun reitistä löytyy Infogis-karttapalvelusta:

InfoGIS Ilomantsi

Hyvää mielen matkaa!

Ilomielen polku kuva 3

Taulu ja leveä puupolku