Etsivä nuorisotyö pää kuva

Etsivä nuorisotyö

Etsivän nuorisotyön tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa, ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivä nuorisotyöntekijä etsii nuoren kanssa ratkaisuja nuoren pulmiin ja kysymyksiin sekä auttaa nuorta saavuttamaan tarvitsemansa palvelut. Etsivä nuorisotyö lähtee nuoren tarpeista ja toiveista: tavoitteena on motivoida ja kannustaa nuorta löytämään oma paikkansa opinnoissa, työelämässä ja vapaa-ajalla.

Etsivän nuorisotyön ensisijaisena tehtävänä on auttaa 15 - 29-vuotiaita nuoria, jotka ovat koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella ja tarvitsevat tukea saavuttaakseen tarvitsemansa palvelut. Viranomaiset ovat velvollisia ilmoittamaan alle 25-vuotiaan nuoren tiedot etsivään nuorisotyöhön kun nuori keskeyttää 2. asteen opinnot, varusmiespalveluksen tai muuten kokevat huolta nuoren tilanteesta. Yhteyttä voi ottaa myös nuoren läheinen, joka on huolestunut nuoren tilanteesta.

Ilomantsin Etsivä nuorisotyön tehtäviä hoitaa kasvatusohjaaja Minna Maksimainen, minna.maksimainen@edu.ilomantsi.fi, p. 040 104 3126.

 

 

 

Sivu arviointi ja palaute