17.3.2020 tiedote pääkuva

Ilomantsin kunta tiedottaa

Ilomantsin kunnan päivitetty tiedote koronapandemiasta

Siirryttäessä valmiuslain käyttöönottoon pandemiatilanteessa, kunta ylläpitää ja järjestää asukkaidensa palvelut mahdollisimman normaalisti.

Asiointi ja kokoukset sähköisin välinein

Suositamme kuntalaisia siirtymään asioinnissaan puhelimen ja sähköisten palvelujen käyttöön sekä välttämään henkilökohtaista asiointia. Välttämättömässä asioinnissa kunnan palvelupiste palvelee normaalien aukioloaikojen mukaan.

Pääsääntöisesti kunnan työntekijät työskentelevät omissa toimipaikoissaan. Kokoontumisia rajataan kymmeneen henkilöön.

Tukipalvelut

Kunnan vesi- ja jätevesilaitos on ohjeistettu pandemian varalta ja vararesurssit on otettu käyttöön toimintojen varmistamiseksi. Siivousta on tehostettu ja se keskitetään toimintoihin, jotka kunta pitää yllä. Kunnan ruokapalvelut toimivat normaalisti ylläpidettävien toimintojen osalta. Kunnanviraston ruokala on suljettu 18.3. - 13.4.2020

Yleisötilaisuudet ja harrastustoiminta tauolle

Kunnan itse järjestämät yleisötilaisuudet, retket, leirit ja avoimen päiväkodin toiminta ovat tauolla huhtikuun loppuun saakka. Kansalaisopiston kaikki ryhmät tältä keväältä päättyvät heti eikä opiston kevätnäyttelyä järjestetä.

Kunnan tarjoamat harrastus- ja kerhotoiminnot tältä keväältä päättyvät. Kunta sulkee liikunta- ja uimahallin sekä koulujen liikuntasalit 13.4.2020 saakka. Myös liikuntahallin kuntosalin käyttö päättyy. Ulkoliikuntapaikat hoidetaan normaaliin tapaan sääolojen mukaan.

Kirjaston toiminta, mukaan lukien kirjastoauton kulkeminen ovat tauolla ajalla 18.3. – 13.4.2020. Elokuvanäytäntöjä ei järjestetä maalis- ja huhtikuun aikana. Myös kunnan nuorisotila suljetaan 13.4.2020 saakka.

Varhaiskasvatus ja opetus

Varhaiskasvatus toimii edelleen. Kunta suosittaa, että vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät niin.

Esiopetus sekä perusopetuksen 1-3 luokkien lähiopetus sekä aamu- ja iltapäivätoiminta järjestetään niiden lapsille, joiden vanhemmat työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lisäksi järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sekä aamu- ja iltapäivätoiminta, elleivät huoltajat pysty järjestämään lapsen hoitoa kotona.

Luokkien 4 – 9 sekä lukion opetuksessa siirrytään etäopetukseen. Koulut ohjeistavat oppilaita ja huoltajia Wilmassa. Ylioppilastutkinnon kokeet järjestetään annetussa aikataulussa. Edellä mainitut järjestelyt tulevat voimaan keskiviikkona 18.3.2020.

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Sosiaali- ja terveyspalveluista sekä niistä tiedottamisesta vastaa Siun sote-kuntayhtymä. Ohjeistus löytyy osoitteesta https://www.siunsote.fi/korona Siun soten päivystysavun puhelinnumero on 116 117.