Kylätalot monipalvelukeskuksiksi Ilomantsissa

 

Hattuvaaran ja Kivilahden alueilla ryhdytään kehittämään palveluiden tarjontaa. Idea on ollut esillä jo muutaman vuoden, ja sen saaman positiivisen palautteen myötä Ilomantsin kunta haki ja sai Vaara-Karjalan Leader ry:ltä tukea kaksivuotiseen hankkeeseen. Hankkeelle muodostui molemmille kylille noin kymmenen hengen tukiryhmä alueen asukkaista ja yhdessä hankevastaava  Eija Liimatan kanssa he suunnittelevat ja kehittävät kylien toimintaa yhdessä .

Tavoitteena on saada yhdistyksiä, yrittäjiä ja eri viranomaistahoja viemään palveluitaan – esimerkiksi koulutusta, kursseja, hierontaa, parturi-kampaajapalveluita, fysikaalista hoitoa, pesulapalveluita, terveydenhoitajan vastaanottoa ja muuta tarpeellista -  kylätalolle, jossa kylätoimijat koordinoivat palveluiden ajanvaraus- ja muuta hankkeen puitteissa kehiteltävää toimintaa paikallisten yhdistysten kanssa.

Toiminnaksi on ideoitu mm. iltapäiväkerhotoimintaa,  käsityöpajoja, keskusteluryhmiä, jumpparyhmiä, kyläbingoa, kirpputoria tai tavaranvaihtopistettä, lehtitoria, ja rentoutushetkiä. Ajatuksena on kartoittaa myös kyläläisten omia taitoja sekä tarjota eri vuodenaikoja hyödyntävää toimintaa kaiken ikäisille osallistujille. Hankkeen myötä kylätaloille saadaan myös tietokoneet ja perehdytään sähköiseen viestintään mm. koulutuksen ja kurssien avulla. Lisäksi molemmista kohdealueista kootaan kyläkirjat.


Hankevastaava Eija Liimatta

Kylätalo Monipalvelukeskushankkeen Kyläkirjat

ovat valmistuneet.  Kirjoja on myynnissä Hattuvaaran ja Kivilahden kyläyhdistyksillä, Ilomantsin Kirjakaupassa sekä Piirolan Pihan ja Itä-Maidon myymälöissä.

 

Kuva hankkeen päiväkirjan julkistamistilaisuudesta 17.12.2015 Hatun koululla.

Tukeaksesi kyläyhdistyksen toimintaa, 20 kpl kirjoja on myynnissä Hattuvaaran kyläyhdistyksellä.  Tiedustelut Helka Hoskonen.

 

Eija Liimatta

Hankevastaava

Valittu web-sisältö ei ole enää olemassa.