Kuljetuspalvelut

Vammaispalvelulain mukainen kuljetuspalvelu

Vammaispalvelulain mukaiseen kuljetuspalveluun on oikeutettu vaikeavammainen henkilö, jolla on vammansa tai sairautensa vuoksi pitkäaikaisesti erityisiä vaikeuksia liikkumisessa ja tästä syystä julkisten joukkoliikennevälineiden käyttö tuottaa kohtuutonta haittaa.
Vammaispalvelulain mukaista palvelua haetaan erillisellä hakemuksella, joka toimitetaan vammaispalvelun sosiaalityöntekijälle. Palvelun tarpeellisuudesta tulee esittää hakemuksen yhteydessä sairaanhoitajan- tai lääkärintodistus, jossa ilmenee hakijan vamma/sairaus sekä haitan pysyvyys.

Palvelumaksuna asiakkaalta peritään matkan pituuden mukaan kulloinkin voimassa oleva linja-autolipun hinta, joka maksetaan suoraan kuljettajalle.

Terveydenhuoltomatkoihin (esim. matkoja terveyskeskukseen, sairaalaan, kuntoutukseen) ei saa käyttää vaikeavammaisten kuljetuspalvelua. Niiden korvaamista voi tiedustella Kelalta.

Kimppakyytipalvelu

Ilomantsin kunta järjestää Ilomantsin kirkonkylällä liikennöivää kaikille avointa kutsuohjattua Kimppakyyti –palveluliikennettä 1+8 paikkaisella invavarusteisella taksilla. Koulujen loma-aikaan alueeseen kuuluu myös Ryökkylän ja  Mekrijärven kyläalueet ja Ruhkaranta. Kimppa-auto liikennöi maanantaista-perjantaihin klo 7.30-16.30 välisenä aikana. Liikennöi myös heinäkuussa. Kyytipalvelu tilattavissa numerosta 013-88 1000.

Asiakashinnat:

  • 4 € / yhdensuuntainen matka
  • 2,60 € /yhdensuuntainen matka (vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain asiakkaat ja 6-12 -vuotiaat lapset, oltava erillinen etukortti)
  • maksuton palvelu sotainvalideille ja rintamatunnuksen omaaville sotaveteraaneille (oltava erillinen etukortti)


Sosiaali- ja vammaispalvelulain mukaista Kimppakyytipalvelun etukorttia on haettava erillisellä hakemuksella sosiaalipalveluista, jonka myöntämisestä vastaa vammaispalvelun sosiaalityötekijä.

Asiointiliikenne

Asiointiliikenne on Ilomantsin haja-asutusalueella liikennöivä avoin palveluliikenne. Asiointiliikennettä ajetaan 10 reitillä. Kyytivaraukset on tehtävä viimeistään edellisenä päivänä reiteille merkityltä autoilijalta puhelimitse. Asiointiliikenteessä on mahdollisuus myös suorittaa tilauksesta tehtävää tavarankuljetusta. Asiakkaan on mahdollista sopia kuskin kanssa päivittäistavaroiden kuljettamisesta kaupasta asiakkaan kotiin myös siinä tapauksessa, että asiakas ei itse matkusta. Asiointiliikenteestä peritään asiakkaalta linja-autotaksan mukainen kyytimaksu ja tavarankuljetuspalvelusta enintään 2,70 € maksu.

Valittu web-sisältö ei ole enää olemassa.